Glutenfrie chokoladekage eller muffins

En lækker chokoladekage, der sagtens kan spises selvom du ikke er glutenallergiker.
Portionen rækker 12 store eller 20 små muffins. Du kan også bage kagen i en lille bradepande.

    • 400 gr. kogte sorte bønner kogt efter anvisning på posen
    • 150 gr. blødt smør/olivenolie
    • 150 gr. rørsukker eller 200 gr udblødte dadler
    • 200 gr. frosne optøede bananer
    • 150 gr. smeltet chokolade
    • Lidt vaniljepulver
    • 1 nip salt
    • 3/4 dl. kakao gerne raw
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 tsk. natron
    • 1 spsk. husk
    • 4 store æg eller 5 små
    • Revet skal af en økologisk appelsin
    • evt. hakkede valnødder/hasselnødder og rosiner/tørrede tranebær

     

    Blend bønnerne i en foodproccesor, kom sukker, banan og smør i og blend til massen er glat.
    Tilsæt de tørre ting og æggene et ad gangen, tilsæt den afkølede smeltede chokolade og blend igen.
    Nødder og frugt vendes i til sidst.
    Dejen fyldes i muffinsforme eller i en lille bradepande og bages ved 185 grader i ca. 35 min. eller til de er gennembagte.

    Jytte Grøndahl