Denne opskrift fordrer økologiske varer, da de ikke skrælles
og citronskallerne koges med.
Rødderne kan evt. koges af en gang til med lidt mindre vand.
Ingefær og gurkemeje vaskes og urenheder skal fjernes.
Rødderne skæres i tynde stykker og kommes i en gryde.
Citronerne vaskes, saften presses af og sættes tildækket i køleskab (tilsættes senere), skallerne kommes ned i gryden og evt. nogle sorte peberkorn.
1 l vand tilsættes og det småsimrer i 50 minutter.
Afkøles til håndvarm, hvorefter det sies.
Honning røres i og citronsaften tilsættes.
Det kan nu straks blandes op med yderligere 1 l vand, så det er drikkeklart.
Ingefærshot kan også opbevares som stærk ekstrakt i køleskabet.
Stilles koldt, og der drikkes en god snaps hver dag. Optagelsen af vitaminerne forbedres, hvis man lige snupper 1 spsk. olie også.
Ingrid Kay