Syltede sølvbeder

  • 500 gr. sølvbede stængler
  • 2 ½ dl. vand
  • 2 ½ dl. hvidvins- / æbleeddike
  • Rørsukker/ agavesirup efter smag og behov, alt efter om de skal bruges som det søde eller sure tilbehør
  • Revet skal og saft af en økologisk appelsin
  • 6- 8 hele enebær

Stænglerne skæres i passende stykker og koges i letsaltet vand til de er næsten møre, vandet hældes fra og stænglerne kommes i rene skoldede glas
Vand, eddike, sukker, appelsinsaft og skal, og enebær bringes i kog, og hældes over stænglerne. Opbevares køligt og mørkt.


Tips:
Til det søde tilbehør kan man tilsætte vaniljestænger, ingefær i skiver, citronskal, hele nelliker, lakrids og hel kanel, ja kun fantasien sætter grænser.


Jytte Grøndahl