En dejlig vegetarisk postej, hvor du får mange af de gode vintergrøntsager både rødder og porre. Postejen kan spises som middagsret med salat og brød eller kogt korn og tomatsauce. Den kolde postej er fin som pålæg de kommende dage.

  • 150 gr. løg i små tern
  • 150 gr. porre i kvarte ringe, husk at bruge det grønne
  • 100 gr. gulerod
  • 50 gr. persillerod
  • 50 gr. selleri
  • 2 ½ dl. grøntsagsboullion (Herbamare som kan købes i Helsekost, og supermarkeder)
  • ½ dl. olivenolie/ kokosolie
  • 2dl.finvalsede havregryn/ boghvedeflager
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt timian
  • 1 bundt hakket persille
  • Salt og peber


Grøntsagerne rives/snittes fint og svitses let i olien og dampes et par minutter ved svag varme
Gryden/panden tages af varmen og de øvrige ingredienser tilsættes (æggene piskes let sammen).
Smages til med salt og peber.
Massen kommes i en smurt bageform og bages ved 200o i 45-60 min., mærk efter med en tynd kniv om den er gennembagt.

Grøntsager og krydderurter kan varieres efter smag og efter hvad køleskabet gemmer.

Jytte Grøndahl