forret til 4 prs. / middag til 2 prs.
Spinaten skylles og blanceres i kogende vand, til den er faldet sammen. Dryp af i sigte og pres fri for væde.
Forårsløg snittes, svitses let i olie og vendes i spinaten sammen med klippet dild, gedefeta i tern, salt og peber.
Et ovnfad på ca. 20x30 cm smøres med olivenolie. Filodejen pakkes ud, og pladerne halveres.
De 7 halve plader lægges i fadet, idet hvert lag pensles grundigt med olie. Spinatfyldet fordeles herpå, og resten af pladerne lægges over som låg efter samme princip. Overfladen pensles også, og dejen lukkes langs kanterne.
Bages midt i ovn ved 200 grader, til den er gylden og let hævet – ca. 35 min.
Som middagsret kan den fx serveres med laksesteaks, der pensles med olie og drysses med salt og peber. Anbringes i ovnfad og bages med de sidste ca. 15 min.
Derudover kan serveres sauterede gulerodsstave.