Den glutenfri tærtedej kan du bruge til andre tærter med andet fyld.
Tærtedej:
Tærtefyld:
Dejen samles, den skal være en let smuldredej som trykkes ud i fadet.
Den fordeles i en smurt tærteform og drysses med sesamfrø, forbages ca. i 25 min ved 200o.
Spinaten tøes op og dryppes af hvorefter den fordeles på den forbagte bund
Porrerne skæres i skrå stykker og dampes i ca. 5 min, dryppes af og fordeles på bunden.
Champignons renses og skæres i kvarte eller mindre hvis de er store, svitses i lidt olie og drysses med salt og stænkes med lidt citronsaft, fordeles på bunden.
Løgene skæres i grove skiver på ca. 1 cm som forsteges på panden i lidt olie, fordeles til sids over de andre grøntsager.
Til sidst piskes æg, salt, hytteost og eventuelle hakkede krydderurter sammen og fordeles på tærten, som bages ved 200o i ca. en ½ time, eller til æggemassen er stiv og gylden.
Fyldet kan varieres i det uendelige, kun fantasien sætter grænser.
Server grøntsagstærten med en god salat til.
Er også velegnet som kold til madpakken.
TIPS: Dejen kan også fint bruges til frugttærter, der erstatter man blot salt med et par spsk. rørsukker og eventuelt lidt vanilje.
Jytte Grøndahl