Glutenfri grøntsagstærte

Den glutenfri tærtedej kan du bruge til andre tærter med andet fyld.

Tærtedej:

  • 100 gr. havregryn/boghvedeflager
  • 100 gr. rismel
  • ca. 1 dl. jomfruolivenolie
  • ca. ¾ dl. vand
  • 1 tsk. havsalt
  • sesamfrø


Tærtefyld:

  • 4 store løg
  • ½ pose frossen helbladet spinat
  • 250 gr. champignons
  • 1 stor porre, husk at bruge det grønne
  • (Evt. en rest skinke, kalkun eller bacon)
  • 3 store æg eller 6 små
  • 4 dl. hytteost
  • Lidt citronsaft til champignons
  • Salt og peber
  • Oliven- eller kokosolie til stegning
  • Krydderurter efter smag (kan udelades)


Dejen samles, den skal være en let smuldredej som trykkes ud i fadet.
Den fordeles i en smurt tærteform og drysses med sesamfrø, forbages ca. i 25 min ved 200o.
Spinaten tøes op og dryppes af hvorefter den fordeles på den forbagte bund
Porrerne skæres i skrå stykker og dampes i ca. 5 min, dryppes af og fordeles på bunden.
Champignons renses og skæres i kvarte eller mindre hvis de er store, svitses i lidt olie og drysses med salt og stænkes med lidt citronsaft, fordeles på bunden.
Løgene skæres i grove skiver på ca. 1 cm som forsteges på panden i lidt olie, fordeles til sids over de andre grøntsager.
Til sidst piskes æg, salt, hytteost og eventuelle hakkede krydderurter sammen og fordeles på tærten, som bages ved 200o i ca. en ½ time, eller til æggemassen er stiv og gylden.

Fyldet kan varieres i det uendelige, kun fantasien sætter grænser.

Server grøntsagstærten med en god salat til.
Er også velegnet som kold til madpakken.

TIPS: Dejen kan også fint bruges til frugttærter, der erstatter man blot salt med et par spsk. rørsukker og eventuelt lidt vanilje.

Jytte Grøndahl