Ofte er risotto lidt besværligt at lave, fordi der skal røres i gryden hele tiden. Jeg laver den altid af kogte ris, det gør retten til en lækker lynhurtig ret, med mange variationsmuligheder. Når jeg koger ris, koger jeg altid dobbelt portion, så jeg nogle dage efter har til den hurtige risotto. Og til forskel fra næsten alle ’rigtige’ risotto opskrifter, bruger jeg altid brune ris. Server risotto med en stor skål salat eller råkost, gerne med lidt nødder eller kogte bønner/linser i.
Til 2 personer:
Rens forårsløg/hvidløg og skær det i skiver, som sauteres i olivenolie nogle min. Tilsæt smør og groft hakket spinat, vend rundt og til sæt vand, balsamico og kogte ris. Rør rundt af og til indtil det koger, lad det stå i knap 5 minutter. Tilsæt urtesalt, friskkværnet peber og reven ost og rør godt rundt inden servering.
Mette Sørensen