Denne glutenfri grøntsagstærte, kan serveres varm med en god salat til.
Den smager også dejligt kold til madpakken.
Dej til glutenfri tærtebund
Dejen samles, den skal være en let smuldredej som trykkes ud i fadet.
Den fordeles i en smurt tærteform og drysses med sesamfrø, forbages ca. i 25 min ved 200 grader.
Tærtedejen kan også fint bruges til frugttærter, der erstatter man blot salt med et par spsk. rørsukker og eventuelt lidt vanilje.
Fyld til grøntsagstærten
Sølvbede bladene dampes et par minutter i kogende vand, drypper godt af inden de fordeles på den forbagte bund. Stænglerne skæres i små stykker og koges et par min. drypper af inden de fordeles på bunden.
Porrerne skæres i skrå stykker og dampes i ca. 5 min, dryppes af og fordeles på bunden. Tomaterne skæres i skiver og pensles evt. med lidt pesto.
Løgene skæres i grove skiver på ca. 1 cm som forsteges på panden i lidt olie, fordeles til sidst over de andre grøntsager.
Til sidst piskes æg, salt, hytteost og eventuelle hakkede krydderurter sammen og fordeles på tærten, som bages ved 200 grader i ca. en ½ time, eller til æggemassen er stiv og gylden.
Fyldet kan varieres i det uendelige, kun fantasien sætter grænser
Jytte Grøndahl