Bland de to meltyper og smulder plantemargarinen i – saml til sidst med lidt vand. Smør en tærteform og pres dejen ud i formen. Forbag bunden i 10 min. ved 2000
Skær hvidløg og top i ca. 1 cm stykker og sauter dem i olien. Skær bladene af rødbedestænglerne, som ligeledes skæres i stykker og hældes i olie. Gem nogle af de mindste rødbedestængler til pynt, de skal være ca. 10 cm lange. Hak bladene og tilsæt, sammen med balsamico. Damp under låg i nogle minutter og tilsæt krydderurter, salt og peber.
Hæld grøntsagsblandingen i den forbagte bund. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med lidt salt og peber. Hæld æggeblandingen over tærten og fordel/bland det med grønsagsblandingen. Pynt med rødbedestænger og bag rødebedebladstærten i 35 min. ved 2000
Server tærten med en stor skål grøn salat og evt. lidt dampede asparges.
Mette Sørensen