Melanzane er aubergine med tomatsauce og parmesan - opskriften er til 4 personer.
Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg, tilsæt tomaterne og lidt sukker. Efter 20 min tilsættes basilikum og sukker og massen simrer videre i ca. 20 min. Smag til med salt.
Skyl og skær auberginer i skiver på langs og vend dem i sammenpisket æg. Steg dem gyldne i fedtstoffet. Hold dem varme.
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis tomat sovs, aubergineskiver og revet parmesan i lag. Start med tomatsovs og slut med tomatsovs og parmesan. Bages i ovn ved 200 grader i ca. 25 min eller til overfladen er gylden.
Kan serveres til kød, grønne bønnefritter eller med godt brød og en salat.
1 pose grønne frosne bønner eller friske vendes i olivenolie og drysses med lidt salt, og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min eller til de er sprøde.