Grønkål/æble råkost

  • 2 æbler (Belle de Boskoop) 
  • 4 blade grønkål, finthakket 
  • 1 dl rosiner   

Dressing:
2 dl syrnet fløde 9%
el. cremefraiche
   
Skræl æblerne og riv dem groft. Dressing tilsættes lidt salt og friskkværnet peber. Vend alle ingredienserne i dressingen, og stil salaten i  køleskab  mindst ½ time.

------------------------------------------------------------------

Grønkål med kerner og frugt

  • 8 blade grønkål finthakket 
  • 1 revet æble  
  • 2 spsk kokosmel  
  • 2 spsk solsikkekerner  
  • abrikoser, udblødte, findelte

Dressing:
tidsel- eller 
valnøddeolie
citronsaft
lidt honning
-------------------------------------------------------------------

Grønkål/selleri råkost

Lige dele finthakket grønkål og fintrevet selleri blandes med lidt surmælksprodukt. Smages til med salt og peber.
Kan tilsættes rosiner
------------------------------------------------------------------

Stærk grønkålssalat

Hakket grønkål, finthakket rødløg og finthakkede mandler vendes i en dressing med mayonnaise, smagt til med sennep, salt, peber og evt. lidt citronsaft

------------------------------------------------------------------  

Grønkåls salat med nødder 

  • 8 blade grønkål, finthakket   
  • 2 groftrevne æbler  
  • 1 dl rosiner   
  • 1 dl hasselnødder, grofthakket

Dressing:
saft af ½-1  appelsin
1 dl fløde (kan udelades)