Mercimek badi er en typisk ret fra landet i Tyrkiet.
Jeg har fået det serveret med kogte hvidkål blade, der fyldes med salaten og citronskiver, hvor saften presses over lige, når den skal spises. Det oprindelige er at fylde vinblade.
Jeg tænker, når den gode friske salat kommer, kan almindelige blade fra icebergsalat også bruges.
Lad os sige, at jeg er gået i forberedelse til tomat sæsonen.
Jeg har brugt:
3 dl grønne Samsø linser skylles og koges i vand ca. 6 dl tilsat salt (måske mere vand senere) hæld IKKE vandet fra linserne, når de er kogte, da det skal bruges lige når linserne er kogte til at mørne bulguren
1,5 dl grov bulgur - Lad den stå 10-15 minutter i blød
200 - 300 gram hakket tomater
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. forårs løg evt. halv forårsløg og halv rødløg
Smag til med:
3-4 spsk. tomat pure koncentreret eller paprika pure mild (giver en dejlig smag - køber jeg i de arabiske butikker)
1-2 spsk. granatæble sirup (også fra de arabiske butikker kan godt udelades eller jeg vil godt turde prøve at erstatte med ahornsirup - det giver noget modspil med sødmen til krydderierne)
1-2 tsk. chili flager (eller frisk chili efter smagsløg)
2-3 tsk. stødt koriander
Saft af ca. 1/2 citron (gem den anden halve til at presse over, til når salaten serveres i kål/salat blade)
Evt. lidt tørret mynte
Salt og peber smages salaten til med
Salaten skal være noget lind i det, så tilsæt evt. mere vand.
Serveres med salat/kål blade
Tjek evt. på YouTube under Mercimek Badi hvordan en autentisk Mercimek Badi tilberedes
Conny Overgaard Jørgensen