Sommersalat med agurk, bladselleri og glaskål

En anderledes og lækker agurkesalat, med lidt mere 'bid'. Du skal forberede den lidt i forvejen, da den gerne på trække lidt.

  • 2 agurker, skåret i lidt tykkere skiver end til almindelig agurkesalat
  • 1 mellemstort løg skåret i tynde strimler eller tern
  • 4 stængler bladselleri ca. 3 mm skiver
  • ½ glaskål skåret i tynde skiver

Agurk, glaskål og løg blandes og drysses med 1 spsk. atlanterhavssalt, trækker ca. 1 time. Skylles i koldt vand og drypper godt af inden det blandes med bladselleri, og overhældes med lagen.

Lage

  1.  2 dl æblecidereddike
  2.  ½ dl vand, 1 tsk. sennepsfrø
  3.  ½ tsk. fennikelfrø
  4.  ½ tsk. korianderfrø
  5.  lidt tørret appelsinskal

  6. agavesirup

De 5 første ingredienser gives et opkog. Smages til med agavesirup eller lyst rørsukker, lagen må gerne være lidt sød. Afkøles lidt inden det hældes over grøntsagerne.

Jytte Grøndahl