For at rødbederne trækker godt med smag, er det godt at lave dem dagen før de skal spises.

  • 1 kg. rødbeder
  • 1/4 kg. rødløg

Dressing:

  • 2 dl. raps/olivenolie
  • 1 dl. balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Evt lidt agavesirup eller honning

Rødbeder koges i letsaltet vand til de er møre (tag en rødbede op, skyl den i koldt vand og ”smut” den som en mandel.)
Skær top og bund af og ”smut” skrællen af
Skær rødbederne i både
Skær rødløg i både
Pisk dressingen sammen, smag evt. til med sirup/honning hvis er for sur, alt efter hvilken eddike man bruger. Dressingen skal være sur da rødbederne er meget søde, hæld den over rødløg og rødbeder.
Rødbederne kal helst stå et døgn inden brug.

Jytte Grøndahl