Denne rødkålssalat kan bruges som råkost til mange retter, men den kan også fint erstatte den traditionelle rødkål. Den er velegnet til både and og flæskesteg.
Hvis man har problemer med at tåle rå kål, kan man give rødkålen et opkog i kogende vand i ½-1 minut, derefter hurtigt op i iskoldt vand, så den bevarer sprødheden.

  • 1 lille rødkålshoved
  • 100 gr. hakkede valnødder
  • ½ dl portvin, sherry el. appelsinsaft
  • 200 gr. tørrede tranebær
  • 1 dl. valnødde- eller olivenolie
  • Dadelsirup/ahornsirup, salt og peber
  • Evt. wasabi ærter *
  • Appelsinstykker eller mandarin i både


*) Wasabi ærter er ærter, der er vendt i en stærk peberrodspasta

Læg tranebærrene i portvin/sherry/appelsinsaft ca. 1 time.
Snit rødkålen meget fint og læg strimlerne i en skål. Bland med de marinerede tranebær, det tilhørende portvin/sherry/appelsinsaft, valnødder samt olien blandet med dadelsirup/ahornsirup, salt og peber.
Smages til med hvidvinseddike.

Rødkålssalaten kan fint laves dagen før, men det er bedst at tilsætte appelsinstykkerne lige før servering, da de tager farve af rødkålen.

Jytte Grøndahl